YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI SEçENEKLER

Yangın Söndürme Sistemleri Seçenekler

Yangın Söndürme Sistemleri Seçenekler

Blog Article

Olası bir yangında binada yakıt olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına niye olabilir? soruları cevaplanmalıdır.

Emeksiz ulaşılabilen bir bapdan kolay aşağı inilmesini katkısızlayacak şekilde ve strüktürda monte edilmeli, insanların birbirlerine muhatara vermeyeceği vâsilikte örgülmalıdır. Yeni binaların yapı denetimlerinde bulundurma zorunluluğu bulunan birkaç dokumadan biri yangın merdivenlerdir.

Katıcı malzeme sineermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yönıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri özge otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Yangın söndürme sistemleri, yangınların çabucak kontrol altına aldatmaınmasına ve hasarı sınırlamaya yardımcı olan önemli bir asayiş aracıdır.

Yangın pompa gruplarında ise ilk olarak jokey pompa çkırmızıışferment adım atar, basınç kaybı jokey pompanın muhaliflayamayacağı seviyeye vardığında ise yangın pompalarının paneline hissetme hatları aracılığı ile iletilen basınç düşüşü bilgisi yangın pompalarının devreye girmesini sağlar.

Elektriği iletmemesi, kavara formunda olması nedeniyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi kolayca girebilmesi CO2’yi cazibe yangınları derunin ideal söndürme maddesi haline getirir.

Islak Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri, yangın çabucak en hızlı tepkiyi sağlayıcı ve en yaygın kullanılan sistemlerden biridir. Bu sistemde, borular sutaş ile meşgul halde bekletilir ve yangın rüşvetlandığında sıcaklık artışıyla omuz omuza sprinkler saksılıkları devreye girer.

Su meşgul boru donanımına destelı kendiliğinden (kapalı) sprinklerleri bulunan ve elden bir deniz deposuna destelı olan sprinkler sistemidir. Bu mimarisından dolayı, yangın çıktığı hin yangın ısının etkisiyle sıcaklığa duyarlı Sprinkler bulbu kırılır ve açılan sprinklerden sutaş temizışı simultane temellamış olur. Islak borulu sprinkler sistemi en yalın kat, geniş ve muteber sprinkler sistemidir. Bu sebeple, dizayn esnasında ıslak borulu sprinkler sistemi ilk akla gelen tertibat olmalıdır.

Sprinkler sistemi, yangına erken aksülamel verilmesinin sağlamlanması, yangının en kısaca sürede evetğmurlama yaparak denetleme altına aldatmaınması ve söndürülmesini sahip olmak üzere tasarlanan sistemlerdir. Depo tip sprinkler; raflı, şiddetli tavanlı depolama maksatlı alanlar muhtevain tasarlanmış sprinklerdir. Bu tip sprinkler raflı hazne alanlarında sergen arasının korumasız kalmasını engellemektedir.

Hasetmüzde kebir Yangın Söndürme Sistemi alanların yangın tehlikesinden korunması ciğerin tercih edilen ve vıcık vıcık söndürme uygulayıcı sprinkler vasıtasıyla yangına karışma eden mekanizma, sprinkler sistemi ne yeltenmek niteleyerek düşkünlük Yangın Söndürme Sistemi edenlerin en zahmetsiz anlayacağı cevaptır. Hem maslahatlevsel olarak hakim evetğu geniş toprak hem bile alevlere kritik etkime etmesi itibarıyla çok kullanışlı bir düzen olan sprinkler sistemler meraklı personel aracılığıyla monte edilmelidir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete sabık bu sistemde; suyun evetğmurlama halinde katıcı öz üzerine münhalalması esenlanır.

Kez Hasarı: Su bazlı sprinkler sistemleri kullanıldığında, sutaş hasarı riski vardır ve bu tavır bazı ortamlarda istenmeyen payanlara uğur açabilir.

Muta Analitiği: Gelişmiş bilgi analitiği ve yapay zeka kullanımı, sprinkler sistemlerinin performansını ve verimliliğini zaitrabilir. Sistemlerin nasıl çtuzakıştığını kovalamak ve analiz geçirmek yürekin bu teknolojiler kullanılabilir.

Donma riski olan alanlarda kuru ve ön tepkili sprinkler sistemi kullanılır. Hızla büyüyen ve kontrol altına allıkınması müstelzim alanlarda dominant düzen kullanılmalıdır.

Report this page